Nemzetközi foci bajnokok ligája

Haaland öt gólt is lőtt Szoboszlaiéknak az idegeket borzoló bírói ítéleteket és űrfocit hozó meccsen

Vincent Mignott/DeFodi Images via Getty Images
Vincent Mignott/DeFodi Images via Getty Images
A Manchester City 7-0-ra ütötte ki az RB Leipzig csapatát a Bajnokok Ligájából, miközben a másik mérkőzésen egyetlen gól sem esett.

Nagyon bekezdett a Manchester City, de az áttörést mégsem ez hozta meg, hanem egy rettenetesen szigorú ítélet. Két hatalmas City-helyzet után az angolok egyik támadásánál ugyanis lefejelte a labdát Rodri egy ívelés után, a visszajátszások alapján viszont úgy tűnt, súrolta Henrichs kezét a labda. A védő háttal volt a labdának, nem is változtatott irányt, sőt a levegőből éppen visszafelé esett, így szóba sem kerülhetett, hogy a szabályzatban leírt eset áll fent, vagyis mozgásához képest természetellenesen állt volna a keze. Slavko Vincic mégis tizenegyest ítélt.

Ezt köszönte szépen, a kapuba bombázta Erling Braut Haaland, aki innentől észvesztően rákapcsolt. Rögtön a büntető után Kevin De Bruyne bődületes felső lécéről kipattanó labdát bólintott a hálóba, majd még a félidő vége előtt hiába védett kétszer is nagyot Janis Blaswich, a norvég próbálkozását már nem tudta hárítani. A félidőhöz tartozik, hogy a bírónak több véleményes ítélete is volt, de leginkább az borzolta a kedélyeket, amikor Éderson derékmagasságban ugrott ellenfelének jócskán a tizenhatosán kívül, mégsem kapott érte lapot.

Térfélcsere után sem volt megállás, Ilkay Gündogan egy gyönyörű tizenhatoson kívüli lövéssel már a 49. percben demoralizálta a lipcseieket.

A Manchester City végig elképesztően dominált, uralta az egész találkozót, míg a német csapat sokszor úgy tűnt, a második félidőben csak arra vár, hogy vége legyen a rémálomnak. Pedig közel sem volt még vége ekkor.

Az 54. percben ugyanis Bernardo Silva, az 59. percben Akanji próbálkozása után bombázta a hálóba Haaland az újabb találatát. Ezzel már a 60. percben 6-0 állt az eredményjelzőn, a norvég csatár pedig Lionel Messi és Luiz Adriano után a harmadik futballista, aki a BL-ben egy meccsen ötig jutott.

A Manchester City lefocizta a lipcsei csapatot, a vendégeknek alig-alig jutott valami kis felvillanás, ráadásul a hajrában még De Bruyne is lőtt egy szenzációs gólt, cirka 20 méterről a hosszú fölsőbe. A vége így megalázó 7-0 lett, az angol csapat pedig 8-1-es összesítéssel jutott tovább.

A játéknap másik nyolcaddöntős meccsén az Inter gól nélküli döntetlent játszott az FC Porto otthonában, így az első meccsen elért 1-0-s győzelmével továbbjutott.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester City-RB Leipzig 7-0 (3-0)
Gólszerző: Haaland (22., 24., 45+2., 54., 58.), Gündogan (49.)

FC Porto-Internazionale 0-0
Kiállítva: Pepe (97.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik