Nemzetközi foci bajnokok ligája

City-Lipcse: „Aki szerint ez büntető, menjen orvoshoz”

Richard Callis/Eurasia Sport Images / Getty Images
Richard Callis/Eurasia Sport Images / Getty Images

A lipcsei 1-1-et követően váratlanul simán győzte le a Manchester City a Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzigot, Erling Haaland egymaga öt gólt szerzett, az angolok 7-0-val intézték el riválisukat és bejutottak a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Bár a norvég csatár ellopta a show-t, a játékvezetés is szolgáltatott kellő beszédtémát. Rögtön az első hazai gól egy olyan szituáció után történt, amikor a felugró védő kezére hátulról, közelről ráfejelték a labdát. A VAR jelzett, Slavko Vincic pedig végül tizenegyest ítélt, amit Haaland értékesített. Németországban többen is vitatták az ítéletet.

Ez nem hibás döntés. Hanem botrányos. Aki azt mondja, ez olyan kezezés volt, amit büntetni kell, az menjen orvoshoz. Az UEFA így teszi tönkre a futballt!

mondta a korábbi játékvezető, Thorsten Kinhöfer, de egyetértett vele Wolfgang Stark, aki visszafogottabban, de azt pedzegette, hogy szerinte már a VAR-nak sem kellett volna közbelépnie és igazságtalannak tartja a büntető megítélését is, mert teljesen normális, hogy a felugráshoz így használja egy játékos a karját.

Egy másik vitatott jelenet az volt, amikor a hazaiak kapusa, Éderson a büntetőterületen kívül letarolta Konrad Laimert, ám a szlovén játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást, és sárgát adott a reklamáló Timo Wernernek.

Max Eberl, a lipcseiek sportigazgatója is árnyalt kritikát fogalmazott meg aztán a játékvezetéssel kapcsolatban.

Ezúttal nem nőttünk fel a feladathoz, de a játékvezető sem. De ez utóbbi nem lehet kifogás, mert nem csak emiatt kaptunk ki. Az viszont tény, hogy a tizenegyes odaítélésével kezdődött minden, amit nem kellett volna büntetni.

Olvasói sztorik