Nagy meccset játszott a Liverpool, de esélye sem volt a gigabravúrra

Az első mérkőzés nagy csatát és hét gólt hozott a Liverpool-Real Madrid Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, de az 5-2-es vendégsiker azt jelentette, az angoloknak történelmi bravúr kellene a továbbjutáshoz. Bár Jürgen Klopp csapata mindent elkövetett, de esélye sem volt erre, végül 1-0-ra kikapott. A Napoli nagyon simán, 3-0-ra elintézte a Frankfurtot.

Az első félidő a két kapusról szólt, Courtois a 7. percben Nunez, a 36. percben Gakpo lövését védte bravúrral, a másik oldalon Alisson előbb Vinícius közeli lövését védte bravúrral, majd pár perccel később Camavinga távoli, megpattanó bombáját tolta ujjheggyel a lécre.

Fordulás után is közelebb állt a gólszerzéshez a Real, az 53. percben Valverde és Benzema egy akción belül kétszer is betalálhatott volna, végül Alisson lett a hős.

Tíz perc múlva Valverde fejjel, majd Benzema lábbal helyezte a labdát a kapu fölé, hogy aztán a 78. percben a francia csatár megszerezze a vezetést és végül a győzelmet (1-0).

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol) – Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
gól: Benzema (78.)
Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 6-2-vel.

A nap másik mérkőzésén sem volt sok kérdés, hiszen a Napoli 2-0-ra győzni tudott Frankfurtban, hazai pályán pedig nem tűnt realitásnak a németek fordítása.

A pályán kívüli események sokkal nagyobb izgalommal bírtak: az első meccsen is voltak szurkolói összetűzések, mire a nápolyi hatóságok rendeletben megtiltották a vendégszurkolók részvételét. A német ügyvédek próbálkoztak, közben a helyi prefektus sem adta fel, a vége az lett, hogy hivatalosan nem lehettek ott a vendégszurkolók a Diego Armando Maradona Stadionban.

Ennek ellenére vagy 600 német elutazott Nápolyba, és hatalmas botrányt csapott…

Ami a meccset illeti, az első félidőben volt néhány német próbálkozás, gólt azonban a hazaiak szereztek: a ráadás perceiben Di Lorenzo jobb oldali beadását Osimhen kiemelkedve szépen bólintotta a bal sarokba (1-0).

A fordulás után gyorsan megduplázta a vezetését a Napoli, a forgatókönyv ugyanaz volt: Di Lorenzo beadását Oshimen ezúttal becsúszva kotorta a hálóba (2-0).

A 3-0-s végeredményt Zielinski állította be büntetőből, a Napoli esélyeshez méltón, 5-0-s összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Napoli (olasz) – Eintracht Frankfurt (német) 3-0 (1-0)
gól: Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64., 11-esből)
Továbbjutott: a Napoli kettős győzelemmel, 5-0-val.