Nemzetközi foci

Milánói belharc lehet a francia bajnokságba berobbant csatárért

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

A menedzserjátékokon edződött, és a szükséges UEFA Pro Licenc nélkül irányító Will Still mellett Folarin Balogun miatt érdemes idén odafigyelni a francia focibajnokság 8. helyén álló Reimsre.

A 21 éves Balogun a nyáron érkezett kölcsönbe az Arsenaltól, és nagyon jó idényt fut, 26 bajnokin 16 gólt szerzett eddig, ezzel az egyaránt 19-19 gólos Jonathan David (Lille) és Kylian Mbappé (PSG) mögött a harmadik a góllövőlistán.

A Gazzetta dello Sport nevű olasz lap azt írja, Balogunt mindkét milánói csapat szívesen látná a következő szezonban.

A Milannál Zlatan Ibrahimovic 41 évesen már nem biztos, hogy vállal újabb idényt, Olivier Giroud is már 36 éves, Divock Origi pedig idén a sok sérülése miatt nem tudta meggyőzni a vezetőséget, hogy nélkülözhetetlen lenne.

Az Internél Romelu Lukaku visszatérése eddig nem sikerült igazán ütősre, Edin Dzeko a nyáron távozni készül, Joaquin Correa pedig ritkán produkált emlékezetes dolgokat, igaz, nem is kapott igazán sok lehetőséget.

A New York-i születésű, de az angol U21-es válogatottban szereplő Balogun szerződése 2025-ig szól az Arsenalnál, amely a nyáron jó pénzért adhatja el, hiszen az látszik, hogy érdeklődőkben nincs hiány.

Olvasói sztorik