Nemzetközi foci

Korai góllal sokkolták, mégis nyert a Real Madrid

Angel Martinez / Getty Images
Angel Martinez / Getty Images

A címvédő Real Madrid a 25. fordulóban hazai pályán, hátrányból fordítva nyert 3-1-re az Espanyol ellen.

Pedig a meccs nem is indulhatott volna rosszabbul a fővárosiak szempontjából: Sanchez centerezése után üresen érkezett a középen Joselu, aki aztán kapásból a felső sarokba lőtt, Thibaut Courtois nem is nagyon tudott reagálni.

Joselu gólja:

Egy kis időbe beletelt, míg rendezték a sorokat a hazaiak, de Vinícius Jr. egy szóló után a 23. percben kiegyenlített, majd Éder Militao fejese után már a Real mehetett a szünetre előnnyel. A második félidőben a Real a keresztlécet is eltalálta, Rodrygo szabadrúgását szemlélte tehetetlenül a kapus. A második félidőben sokáig góltalanul peregtek a percek, de a végén Nacho szólója után gólt lövetett Asensióval, a Real így 3-1-re nyert és hat pontra megközelítette az éllovas Barcelonát, amely vasárnap Bilbaóban lép pályára.

A Barca mögötti leszakadást egyébként nem hagyta szó nélkül a vezetőség, Florentino Pérez már az előző botlás alkalmával felkereste az öltözőt és Carlo Ancelottit, az olasz edző több döntését is megkérdőjelezte. A Barca majd vasárnap, a Bilbao otthonában lép pályára.

A Realra a hét közben a Liverpool elleni, hazai visszavágó vár, a spanyolok 5-2-es előnyben vannak. Az angol csapat egy meglepő vereséggel hangolt a meccsre.

Olvasói sztorik