Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mbappé: Ez volt a maximum, amire képesek vagyunk

Az elmúlt hét BL-kiírásból ötödször búcsúzott el a legjobb 16 között a Paris Saint-Germain, így a francia klub tovább hajszolja nagy álmát, hogy egyszer megnyerje a legrangosabb európai kupasorozatot.

A legközelebb 2020-ban állt ehhez, amikor a Bayern Münchentől kapott ki a döntőben, és idén ismét a német klub csáklyázta meg a párizsi csapat továbbjutásról szőtt terveit.

A franciák nagy hármasából az első meccsen Kylian Mbappé csak csereként állt be, Neymar pedig kihagyta a visszavágót, de így is elég lesújtó statisztika a csapat szempontjából, hogy a párharcból rúgott gól nélkül, 0-3-s összesítéssel esett ki.

„A Bayern olyan csapatot épített, amely abszolút alkalmas a BL megnyerésére. A szezon elején, az első BL-sajtótájékoztatón elmondtam, hogy megteszünk majd mindent, ami tőlünk telik. Ez volt a maximum, amire képesek vagyunk” – nyilatkozta Mbappé, aki a jövőjéről nem ejtett szót, pedig nemrég írtunk róla, hogy a PSG-nek fogy az ideje, hogy meggyőzze a nemrég a klub gólrekorderévé avanzsáló támadót.

A BL mellett a francia kupából is kiesett már a PSG, így marad a bajnokság, amelyet kényelmes, nyolcpontos előnnyel vezet a második Marseille előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik