Nemzetközi foci

A PSG-nek négy hónapja maradt, hogy meggyőzze Mbappét

CHRISTOPHE SIMON / AFP
CHRISTOPHE SIMON / AFP

Kylian Mbappé két gólt szerzett a Marseille elleni rangadón, és ezzel összesen 200 találatnál jár a PSG színeiben, amivel beérte a klub rekorderét, Edinson Cavanit.

Az egyik Mbappé-gól a Marseille elleni kettőből:

A 24 éves francia támadó tavaly nyáron őrületes összeg fejében – évi 50 millió eurós fizetés, valamint 100 milliós aláírási pénz – hosszabbított a PSG-vel, és mostani szerződése 2025. június 30-ig szól. A felek azonban úgy állapodtak meg, hogy csak két év automatikus, a harmadik pedig opcionális, és a Marca a L’Équipre hivatkozta azt írja, már csak négy hónap maradt, hogy ez a bizonyos opció életbe lépjen.

Ha ez nem történik meg, akkor Mbappé szerződése már 2024 nyarán lejár, és ez esetben jövő januárban már szabadon tárgyalhat a kérőkkel.

Márpedig a Real Madrid már jó ideje lesben áll, ha Mbappéről van szó, és a 2018-ban világbajnok, tavaly vb-ezüstérmes játékos is udvarolt már többször a spanyol klubnak.

Mbappé 2018-ban 180 millió euróért lett a PSG játékosa, és elég komoly presztízsveszteség lenne a klub számára, ha átigazolási díj nélkül távozna.

Olvasói sztorik