Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Bayern kapusa elárulta, mivel hálálja meg a csapattársának, hogy nem lett gól a hatalmas bakijából

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Párharcot befolyásoló pillanat lehetett volna: Yann Sommer, a Bayern Münchenhez Manuel Neuer pótlására érkezett svájci kapus addig tartogatta magánál a labdát, amíg Achraf Hakimi, a PSG játékosa meg nem zavarta. Sommertől a labda Vitinhához került, akinek csak az üres kapuba kellett volna emelnie, de inkább laposan gurította a labdát, Matthijs de Ligt pedig becsúszva kivágta a gólvonalról, megmentve ezzel a Bayernt, illetve Sommert.

Az eset az első félidőben, 0-0-s állásnál történt, és ha nincs De Ligt megmozdulása, a PSG kiegyenlítette volna a BL-nyolcaddöntős párharcot. Amely végül a vártnál simább lett, mivel a Bayern kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel ejtette ki a francia csapatot, amely az elmúlt hét kiírásból immár ötödször pottyant ki a 16 között.

A meccs után Sommert megkérdezték, mivel fogja meghálálni De Ligtnek, hogy kisegítette őt a nagy bakija után.

Egy teherautónyi svájci csokit hagyok az ajtaja előtt. Hihetetlen, mennyire jó volt ezen a meccsen

– dicsérte Sommer a holland védőt. A Bayern ebben az idényben mind a nyolc BL-meccsét megnyerte, és a védelem elképesztő hatékonysággal dolgozik, mivel a nyolcból hétszer lenullázta az ellenfelet a német csapat, egyedül a cseh Viktoria Plzen tudta kétszer bevenni a kapuját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik