Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Bayern a PSG-t, a Milan a Tottenhamet lenullázva jutott BL-negyeddöntőbe

CHRISTOF STACHE / AFP
CHRISTOF STACHE / AFP

A Bayern München a PSG-t, a Milan a Tottenhamet búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Egygólos hátrányban jönnie kellett a müncheni visszavágón a PSG-nek, a Neymart sérülés miatt nélkülöző franciák Messi révén kerültek először helyzetbe, de a kockázatos becsúszást bemutató Davies blokkolta a lövést, majd másodjára De Ligt állta a labda útját.

A Bayern óvatosra vette figurát, de Musiala azért egyszer megdolgoztatta Donnarummát, az Eb-győztes kapusnak le kellett érnie a ravasz lövésre. Az első félidő legnagyobb helyzetét Sommer, a Bayern kapusa hozta össze, aki addig tétovázott, amíg Hakimi megzavarta, a labda pedig Vitinhához került, aki ha megemeli, vezet a PSG. Ehelyett laposan gurította, De Ligt pedig óriásit mentve kivágta a gólvonalról.

És ezzel a Bayern továbbra is az egyetlen csapat az idei BL-szezonban, amely egy gólt sem kapott az első félidőben, ez a sorozat immár nyolc meccset számlál.

A második félidőt jóval aktívabban kezdték a bajorok, és Choupo-Moting fejese után meg is szerezték a vezetést, ám a VAR elvette a gólt, mert a bírók úgy ítélték meg, hogy a lesen a labda felé nyúló Müller aktív szereplővé vált a mozdulat révén.

De Choupo-Motingnak lett később érvényes gólja is, Verratti ugyanis a saját 16-osán vesztett labdát, Goretzka passza után pedig a korábban a PSG-ben is megfordult kameruni légiós húzta be a mattot.

A második félidőben a PSG legveszélyesebb játékosa Sergio Ramos volt, akinek két fejese is ígéretes volt, az elsőt Sommer tornászta ki, a második pedig egy arasznyival ment mellé.

Szegény Verrattira rájárt a rúd, a hajrában is tőle vette el a labdát Kimmich becsúszva, aztán a Bayern tanárian vitte végig a kontrát, Cancelo passza után a leshatárról rajtoló Gnabry lőtt a bal sarokba.

A Bayern ezzel 3-0-s összesítéssel ejtette ki a PSG-t.

Londonban a nagy forgalom miatt a Spurs és a Milan csapatbusza is a tervezettnél később ért a stadionba, így tízperces csúszással, 21.10-kor kezdődött a meccs. A San Siróban 1-0-ra nyerő Milan egy szabadrúgás-variációval veszélyeztetett, de a ballábas Messias jobbal a kapu mellé maszatolta a labdát. A másik oldalon Maignannak csak Kane megpattanó beadására kellett reagálnia, de sok mindent elmond az első félidőről,

hogy a két csapat összesen 0,2 xG-t hozott össze, ami a legalacsonyabb első félidei mutató az idei BL-kiírásban.

A második felvonásra aztán felpörgött, fel kellett pörögnie a Spursnek, mégis Forsternek kellett védenie Brahim Diaz, majd Giroud lövésnél. Aztán Höjbjerg tesztelte Maignan éberségét, de a francia kapus kiszedte a löketet a léc alól. A Tottenham világbajnok védője, Romero egy sárgával a birtokában rúgta fel Theo Hernándezt, így az utolsó negyedórára megfogyatkozott a hazai csapat.

A hatperces hosszabbításban Kane fejese volt az egyetlen komoly helyzete a Spursnek, de ezt Maignan kitolta, majd az ellentámadásnál Origi találta el a bal kapufát. A vége 0-0, vagyis a Milan megtartotta odahaza szerzett előnyét, és ott van a nyolc között.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Tottenham Hotspur (angol) – AC Milan (olasz) 0-0
piros lap: Romero (77.,  Tottenham)
továbbjutott: az AC Milan, 1-0-s összesítéssel.

 

Bayern München (német) – Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (0-0)
gól: Choupo-Moting (61.), Gnabry (89.)
tj.: a Bayern kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

Olvasói sztorik