Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hét hónap alatt két klubtól rúgták ki az angol edzőt

BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP
BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP

Egy nappal a keddi nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-búcsú után menesztették a Club Brugge labdarúgócsapatának kispadjáról Scott Parkert, akit így hét hónap alatt már a második klubtól küldenek el, hiszen előző klubja, a Bournemouth augusztusban, a Liverpool elleni 9-0-s vereség után köszönt el tőle.

A korábbi angol válogatott labdarúgó elődje az elmúlt három idényben bajnoki címet nyert klubnál Carl Hoefkens volt, akinek irányításával története során először jutott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe az együttes, ennek ellenére a trénert hat hónap után, december 28-án menesztették.

Parkernek még ennyi idő sem jutott, mivel irányítása alatt 12 találkozóból mindössze kettőt tudott megnyerni a Brugge, amely – 21 pontos lemaradással az éllovas Genk mögött – csupán negyedik a belga bajnokságban, ugyanakkor még van esélye bejutni a négycsapatos rájátszásba.

A 42 esztendős brit szakember bruggei pályafutásának utolsó találkozóját a Benfica elleni BL-nyolcaddöntős párharc visszavágója jelentette: a keddi találkozót nehéz helyzetben várta együttese, miután az első mérkőzésen hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett. Lisszabonban pedig még ekkora ellenállást sem tudott tanúsítani, 5-1-re kikapott, így kettős vereséggel zárta a nemzetközi kupaidényt. Parker pedig

Olvasói sztorik