Nemzetközi foci bajnokok ligája

Amíg mindenki a Chelsea és a Dortmund párharcával volt elfoglalva, a Benfica játékosa írt klubtörténelmet

Carlos Rodrigues/Getty Images
Carlos Rodrigues/Getty Images

A Benfica 5-1-re kiütött kedd este a Club Brugge csapatát a Bajnokok Ligájában, így 7-1-es összesítéssel jutott legjobb nyolc közé.

Ebből az öt találatból egyet vállalt Joao Mário, aki a 71. percben büntetőből vette be Simon Mignolet kapuját. A belgák számára ismerős pillanat lehetett, mivel már az első összecsapáson is tizenegyesből volt eredményes a középpályás.

Ez a Brugge elleni duplázás pedig egészen komoly klubtörténeti mérföldkő Joao Mário számára, ugyanis egymás után öt BL-meccsen bizonyult eredményesnek. Az utolsó három csoportkörben a Paris Saint-Germainnek, a Makkabi Haifának és a Juventusnak is gólt lőtt. Ugyan az ötből négyet büntetőből szerezte, ezzel együtt is beállította a legendás aranylabdás portugál csatár, Eusébio rekordját. Az Abola beszámolója arra is kitért, hogy a nemzeti legenda az 1963-as elődöntő és döntő után a következő idény első három BEK-meccsén volt eredményes, nem egy szezonban.

Joao Mário pedig azzal, hogy négy tizenegyesből egyet sem puskázott el, már beérte a Benfica egykori sztárját és mivel csapata tovább is jutott, a negyeddöntőben meg is döntheti az ötmeccses csúcsot. A középpályásnak egyébként fantasztikus szezonja van, 38 tétmeccsen 20 gólig jutott, ebből 11 esett büntetőből. Az egész idényben egyetlen tizenegyest rontott, a portugál bajnokságban a Boavista elleni február 20-án 3-1-re megnyert meccsen.

Olvasói sztorik