Nemzetközi foci

Kerkez Milos győztes gólt rúgott az Európai Konferencia Ligában

Paolo Bruno/Getty Images
Paolo Bruno/Getty Images

Kerkez Milos gólja döntött a Lazio-AZ Alkmaar mérkőzésen, az Európai Konferencia Liga nyolcaddöntőjének első találkozóján.

Jobban kezdtek az olaszok, akik a labdabirtoklásra, hátulról építkezésre fektették a hangsúlyt a meccsen. Mattia Zaccagni és Pedro ráadásul úgy szereztek vezetést, hogy bőven emberfölényben voltak a hollandokkal szemben, Pantelisz Csatzidiakosz és Kerkez is csak közelről nézték, ahogy a spanyol a hálóba gurít.

Csakhogy a vendégek magas letámadása is eredményesnek bizonyult, a félidő vége előtt egy labdaszerzésnek hála Jesper Karlsson középre gurítását Vangelisz Pavlidisz lőtte a kapuba. Térfélcsere után is folytatta az agresszív presszinget az AZ, ennek köszönhetően pedig Kerkez is betalált. Egy végül előre ívelt labda utáni kavarodásból Kerkez jött ki győztesen, ügyesen játszott össze Karlssonnal, majd kiszorított helyzetből is betalált a kapus lábai között.

Innentől az Alkmaar már jobban az eredmény megőrzésére fókuszált, ez be is jött a holland csapatnak, amely így egygólos előnyt dolgozott ki a párharcban.

Végeredmény – Európai Konferencia Liga, nyolcaddöntő

Lazio-AZ Alkmaar 1-2 (1-1)
Gólszerző: Pedro (18.) ill. Pavlidisz (45.), Kerkez (62.)

Olvasói sztorik