Nemzetközi foci

Töltényekkel és pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a focistákat, mégis lejátszották a meccset

twitter.com/AmedsporSK
twitter.com/AmedsporSK

Döbbenetes jelenetek zajlottak le a Bursaspor és az Amedspor bajnokiján a TFF 2. liga fehér csoportjának 23. fordulójában.

A hazai csapatot negyvenezer drukker támogatta, a vendégek ellen pedig valóságos hadjáratot folytatott egy radikális csoport. A török beszámolók szerint fasiszta tömeg már az Amedspor játékosainak szállodája előtt is provokatív szövegeket kiabáltak, jellemzően a JITEM nevű szervezetet éltetve. A JITEM egy 1990-es években létrehozott csendőrségi egység, amely arra szakosodott, hogy segítsenek eltüntetni az állam biztonságára veszélyt jelentő elemeket, jellemzően kurdokat. Az Amedspor egy diyarbakiri, vagyis kurd székhelyű klub, innen fakadnak a bursai események.

A futballmeccsen kívüli események elfogadhatatlanok, nem sportrendezvényhez méltók. Vizsgálat indult a tettesek ellen

– mondta Süleyman Soylu belügyminiszter, aki kilátásba helyezte a mérkőzésen látottak kivizsgálását is.

Merthogy a találkozón is rengeteg döbbenetes dolog történt. Vendégszurkolók egyáltalán nem is utaztak el Bursába, így a bemelegítéskor végig gyalázott Amedspor játékosai lökdösődésbe kezdtek a Bursaspor labdarúgóival, erre pedig a pályára özönlött több tucat bursai rajongó.

Mindezek ellenére elkezdődött a mérkőzés, de a felvételeket látva nem lett volna szabad egy percig sem útjára indítani a labdát. A vendégek játékosait folyamatosan dobálták a hazai drukkerek, eközben pedig folyamatosan szidták őket. Vizespalackok, sörös üvegek, pirotechnikai eszközök, töltények repkedtek megállás nélkül a pályára, rendszeresen meg kellett állítani a meccset.

Az Amedspor számtalan képet és videót közölt a történtektől és mindegyiket elküldte a Török Labdarúgó Szövetség számára is.

A találkozót egyébként hihetetlen, de végigjátszották, az viszont nem meglepő, hogy a Bursaspor nyert 2-1-re.

Olvasói sztorik