Nemzetközi foci

Rangadónak indult, de a Liverpool 7-0-ra verte a Manchester Unitedet

Peter Byrne/PA Images via Getty Images
Peter Byrne/PA Images via Getty Images

A Liverpool vasárnap este hatalmas meglepetésre 7-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet a Premier League 26. fordulójában.

Remekül kezdett a hazai csapat, de az első félidő második fele már a vendégeké volt, a manchesteriek több komoly helyzetet is kidolgoztak. Casemiro még gólt is fejelt, azonban ez elsőre is látszott, hogy lesről született. Szünet előtt azonban mégis Cody Gakpo szerzett vezetést egy jó indítást követő góllal.

Térfélcsere után elképesztő fokozatba kapcsolt a Pool, Darwin Núnez 89 másodperc után bólintott a hálóba, majd két perccel később Mohamed Szalah indította Gakpót, aki könnyedén emelt a kapuba.

Ekkor még nem lehetett érezni a Manchester Uniteden az összeomlást, de amikor a 66. percben egy ellentámadás végén mázlival eljutott a labda Szalahhoz, az egyiptomi pedig a léc alá bombázott, minden eldőlt. A Liverpool gálázni kezdett, sorban jöttek az újabb gólok: Núnez fejelt újabb gólt egy beadásból, majd Diogo Jota bombázta rá Roberto Firminóra a labdát, ami gólpasszá vált Szalah révén. Az egyiptomi ezzel a Premier League-éra legeredményesebb liverpooli játékosa 129 góllal.

A felfoghatatlan végeredményt Firmino állította be, aki a 88. perc végén még Szalah passzát kiszorított helyzetből valahogy begyötörte. Ezzel minden idők legnagyobb győzelmét aratta a Pool ősi riválisa felett.

Olvasói sztorik