Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lehet fokozni a Chelsea problémáit: megsérült a csapat egyik legfontosabb játékosa

Craig Mercer / MB Media / Getty Images
Craig Mercer / MB Media / Getty Images

Térdszalagsérülést szenvedett Thiago Silva, a Chelsea labdarúgócsapatának védője, így most rehabilitáció vár rá. A 38 éves, brazil válogatott játékos a vasárnapi, Tottenham Hotspur elleni bajnoki rangadó első félidejében sérült meg, amikor szerencsétlenül ütközött a rivális támadójával, Harry Kane-nel. A mérkőzést a házigazda Tottenham nyerte 2-0-ra.

Klubja keddi közlése szerint hétfőn vizsgálatokat végeztek el a futballistán, és kiderült, hogy károsodott a térdszalagja. Ezért az egyesület orvosi csapatának irányításával megkezdi a rehabilitációs munkát, hogy minél előbb visszatérhessen.

A Chelsea nem közölte, mennyit kell kihagynia, de az angol sajtóban elterjedt, hogy hat hétig lesz harcképtelen. Hat olyan mérkőzés volt a szezonban, amit kihagyott a brazil védő, abból négyet is elveszítettek a londoniak egy-egy győzelem és döntetlen mellett.

A kulcsjátékos kiválása újabb rossz hír a vezetőedzőnek, Graham Potternek, aki komoly nyomás alatt van a csapat eredménytelensége miatt. A Chelsea az utóbbi 15 mérkőzésén mindössze két győzelmet aratott, így a Premier League-ben csupán a tizedik helyen áll, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig 1-0-s hátrányból várja a Borussia Dortmund elleni, hazai visszavágót.

Olvasói sztorik