Nemzetközi foci

Lehet mélyebb a gödör? A Chelsea bemutatja, hogy igen

Craig Mercer / MB Media / Getty Images
Craig Mercer / MB Media / Getty Images

Képtelen a tizedik helynél előrébb lépni a Chelsea labdarúgócsapata, amely vasárnap a Tottenham elleni városi rangadót veszítette el 2-0-ra.

A Chelsea hátránya így már 14 pont a Bajnokok Ligáját érő helyek mögött, ami még úgy is rengeteg, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a Spursnél.

Nem volt a legmagasabb színvonalú az első félidő, majd ezek után a Tottenham rögtön a második félidő első percében betalált: a védők érthetetlen módon elrúgták Kepa elől a labdát, Skipp pedig távolról bevette a Chelsea kapuját. A meccs aztán a 82. percben dőlt el, amikor Harry Kane kotorta be közelről a labdát.

Miközben a Tottenham a legutóbbi öt bajnokijából négyet is megnyert, addig a Chelsea ez idő alatt csak három pontot szerzett, és január közepe óta nem nyert a Premier League-ben. A csapat a 11 idei tétmeccséből csak egyen győzött. Sőt, az Opta statisztikája szerint az elmúlt 12 bajnokin szerzett hat gól a legkevesebb, amit PL-csapat ebben az időszakban fel tud mutatni.

Mindezt az eredményt azok után produkálja a csapat, hogy a télen mindenki másnál többet költött új játékosokra. Ezúttal csak Joao Félix és Enzo Fernández léptek pályára az új szerzemények közül.

Premier League, 25. forduló

Tottenham Hotspur-Chelsea 2-0 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik