Nemzetközi foci

Emberrablás és kínzás vádja miatt nyomoznak a PSG elnöke után

Arife Karakum/Anadolu Agency via Getty Images
Arife Karakum/Anadolu Agency via Getty Images

A Paris Saint-Germain elnökét, Nasszer Al-Kelaifit emberrablással és kínzással vádolják.

Tayeb Benabderrahmane francia-algériai lobbista robbantotta ki az ügyet, aki hónapok óta állítja, 2020-ban megkínozták Katarban, mert olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amely kompromittáló információkat tartalmazott Al-Kelaifiről.

A L’Équipe beszámolója szerint a 2022-es világbajnokság Katarnak ítélésével és közvetítési jogaival kapcsolatos adatok miatt rabolták el Benabderrahmanét. A sértett polgári jogi keresetet nyújtott be, amely miatt a francia törvények lehetővé teszik a bírósági vizsgálat lefolytatását az állítólagos bűncselekményekkel kapcsolatban. A lobbista két üdvédje, Maitres Romain Ruiz és Gabriel Vejnar a francia igazságszolgáltatás lassúságát és tenni akarását is kritizálta, de nagyon bizakodók a végkimenetellel kapcsolatban.

Al-Kelaifi ügyére három vizsgálóbírót neveztek ki Párizsban, lefoglalták a mobiltelefonját is, amelyen esetleg megtalálhatók még a kompromittáló felvételek. A spanyol AS hozzátette azt is, hogy a közvetítési jogdíjak kapcsán már vizsgálódtak a katari pénzmágnással kapcsolatban, de végül felmentették a vádak alól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik