Nemzetközi foci

A Chelsea edzőjének a családja is megszenvedte a rengeteg kritikát

Ina FASSBENDER / AFP
Ina FASSBENDER / AFP

Legutóbbi 14 tétmeccséből mindössze kettőt tudott megnyerni a Chelsea, amely 23 forduló után a 10. helyen áll a Premier League-ben.

A londoni csapat a szezont még Thomas Tuchellel kezdte meg, de a német edzőt néhány hét elteltével menesztették, a helyére pedig szeptemberben a Brighton mestere, Graham Potter érkezett.

Aki remekül indított, első kilenc tétmeccsén veretlen maradt a Chelsea-vel, de azóta látványosan visszaesett a sérülésektől is sújtott csapat, Potternek pedig bőségesen jutott a kritikákból.

Az eredmények ismeretében az ember elfogadja a kritikákat, tisztában van vele, hogy ilyenkor ez a menet, és ez rendben is van. De ez nem azt jelenti, hogy könnyű lenne kezelni. A családod és a mentális egészséged is megszenvedi ezt a helyzetet. A klubon belül mindig pozitív és tiszteletteljes volt a légkör, és a vezetőség a támogatásáról biztosított

– nyilatkozta a 47 éves Potter.

Aki hozzátette, megérti a szurkolókat, akik nehezen viselték a legutóbbi fordulóban a Southampton elleni vereséget, és tisztában van vele, hogy el kell kezdeniük sorozatban nyerni a meccseket, hogy a drukkereket ismét maguk mellé állítsák.

A hétvégi fordulóban a Chelsea a negyedik helyezett Tottenham vendége lesz.

Olvasói sztorik