Nemzetközi foci

A Chelsea kikapott a sereghajtótól, a Manchester City pontokat veszített az újonc ellen

Craig Mercer/MB Media/Getty Images
Craig Mercer/MB Media/Getty Images

Izgalmas eredményeket produkált a Premier League 24. fordulója.

A télen elképesztő mennyisgű pénzt költő Chelsea azzal a Southamptonnal találkozott, amely ugyanúgy három bajnoki óta nyeretlen volt, mint a londoniak. Az edzőt kereső vendégek végül 1-0-ra nyertek, miután James Ward-Prowse remekül lőtt a kapuba egy szabadrúgást az első félidő végén.

A Chelsea hajtott derekasan, de a Southampton játékosai hősiesen védekeztek, Romain Perraud egyszer még a gólvonalon is mentett Raheem Sterling fejese után. Újabb gól azonban nem született, így a sereghajtó zárkózni tudott a riválisokhoz, de maradt az utolsó helyen.

Elmozdult viszont a kieső zónából az Everton, amely a közvetlen rivális Leeds United legyőzésével a 16. helyre lépett föl, Seamus Coleman gólja döntötte el a meccset. A tabella másik felében azt már lehetett tudni, hogy az Arsenal győzött az Aston Villa vendégeként, így a Manchester Citynek győzelemre volt szüksége a Nottingham Forest otthonában. Bernardo Silva vezetést is szerzett az első félidőben, de a hajrában Chris Wood egyenlíteni tudott, így a címvédő két pontot elbukott.

Eredmények – Premier League, 24. forduló

Nottingham Forest-Manchester City 1-1 (0-1)
Chelsea-Southampton 0-1 (0-1)
Everton-Leeds United 1-0 (0-0)
Wolverhampton Wanderers-Bournemouth 0-1 (0-0)
Brentford-Crystal Palace 1-1 (0-0)
Brighton-Fulham 0-1 (0-0)
Aston Villa-Arsenal 2-4 (2-1)

Olvasói sztorik