Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Elég jó edző vagyok ahhoz, hogy tudjam, mit kell csinálnom” – Guardiola Mourinhót másolta a Leipzig ellen

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője szerint más-más félidőket játszott csapata a vendég Manchester City elleni 1-1-re végződött labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő nyitó felvonásán.

„Nem voltunk ott az első félidőben, nagyon passzívan játszottunk. De a másodikban megváltozott a kép, nyomtuk, nálunk volt a labda” – mondta Rose.

Kollegája, Josep Guardiola összeségében elégedett volt az angol Premier League-ben címvédő Manchester City teljesítményével, azonban elismerte, hogy a lipcsei alakulat a szünetet követően már jobban játszott, és nehezükre esett birtokolni a labdát.

„De irányítottuk a meccset, és ez az, amit tehettünk az első felvonáson, Németországban” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy Guardiola egyetlen egyet sem cserélt az összecsapáson, ilyen a BL-ben legutóbb 2018 októberében fordult elő legutóbb, akkor José Mourinho hagyta fenn végig a Manchester United kezdőjét a Juventus ellen.

„Azért, mert a szabály szerint ötöt lehet cserélni, nem jelenti azt, hogy élnem is kell az öt cserével. Elég jó edző vagyok ahhoz, hogy tudjam, mit kell csinálnom. Tetszett, amit láttam, és a bekapott gól után újra kontrollálni tudtuk a meccset, ezért sem változtattam. De lehet, a visszavágón majd kilenc csatárral állok fel” – nyilatkozta Guardiola.

Az RB Leipzig a sérült Gulácsi Péter nélkül, de Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban játszotta végig az összecsapásnak. A City a 27. percben szerzett vezetést az algériai Riyad Mahrez révén, ő az ötödik afrikai labdarúgó, aki elérte a húszgólos határt a legrangosabb európai kupasorozatban.

A fordulást követően javult a hazaiak játéka, Szoboszlainak is volt távoli, életerős kísérlete, az egyenlítőgól a 70. percben esett. A nyolcaddöntő visszavágóját március 14-én rendezik Manchesterben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik