Nemzetközi foci bajnokok ligája

Döbbenetes statisztikák arról, mekkora verést is kapott a Liverpool a Real Madridtól

David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images
David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images

A 14. percben járt még csak a mérkőzés, amikor a Liverpool már 2-0-ra vezetett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. Darwin Núnez sarokkal szerzett vezetést, amit aztán Mohamed Szalah duplázott meg, úgy tűnt, hogy hazai pályán magabiztos előnybe kerülhet a Pool.

Az angol csapat aztán összeomlott, a Real Madrid pedig újabb bámulatos feltámadást produkálva végül 5-2-es előnyből várhatja a március 15-i visszavágót.

A történelmi statisztikák is alátámasztják, ami a mérkőzést nézve mindenkiben felmerülhetett: különleges dolgot láthattunk kedd este. Az Opta gyűjtése szerint ugyanis

  • a Liverpool korábban még sosem kapott hazai pályán négy vagy több gólt BEK/BL-meccsen (ötöt pedig egyáltalán nem),
  • a Pool az első a Bajnokok Ligája történelmében, amely 2-0-s vezetés után három góllal kikapott,
  • és amióta az Opta vezeti a vonatkozó statisztikákat a BL-ben, azóta a Real Madrid az első csapat, amely úgy talált be ötször, hogy összesen nem volt tíz lövése (a spanyolok kilencszer próbálkoztak).

A helyzet egyszerű: adtunk nekik öt gólt ajándékba. Ötöt. Ami azt jelenti, hogy sokkal jobban is játszhattunk volna

mondta a meccs után Jürgen Klopp, aki szerint az első félidő még úgy is a legjobb volt csapatától a szezonban, hogy kaptak két gólt, közte azt, amikor Alisson eltalálta Viníciust, a labda pedig a kapuba pattant. De úgy érzi, igazán a harmadik bekapott találat törte meg a csapatát, a második félidőben pedig már minden úgy történt, ahogy azt a Real Madrid akarta.

Carlo [Ancelotti] most azt gondolhatja, a párharc véget ért. Ebben a pillanatban én is… De három hét múlva meglátjuk.

Olvasói sztorik