Nemzetközi foci bajnokok ligája

Padlóról felállva hengerelt Liverpoolban a Real, nagyot lépett a negyeddöntő felé a Napoli

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP
A címvédő Real Madrid kedden kétgólos hátrányból fordítva 5-2-re győzött a Liverpool vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, míg a Napoli kétgólos előnyt szerzett az Eintracht Frankfurt otthonában.

Mindössze négy perc telt el a Liverpool-Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzéséből, és máris vezetést szereztek a hazaiak. Nem is akármilyen góllal: Szalah jobbról középre adott, az érkező Darwin Núnez pedig átengedve a labdát a lábai között a jobb sarkával húzta a labdát a kapuba – Courtois mozdulni sem tudott (1-0).

A 14. percben már kettő volt a hazaiak előnye: Carvajal hazaadását Courtois nem vágta ki a mezőnybe, hanem megpróbálta megszelídíteni, a labda azonban a jobb térdéről elpattant, Szalah ott termett és a kapuba lőtt (2-0).

A 21. percben szépített a Real Madrid, Vinícius Júnior szépen lőtte ki balról a bal alsó sarkot (2-1), majd a 36.percben ismét a brazil villant, igaz, ehhez az is kellett, hogy honfitársa, Alisson felszabadítás helyett őt találja el, és a labda a kapuba pattanjon (2-2).

A második félidőt góllal kezdte a Real, Modric balról, az alapvonal és a 16-os találkozásától lőhetett szabadrúgást, középen Militao teljesen egyedül érkezett, és hat védő között zavartalanul fejelt a kapuba (2-3).

Az 55. percben Benzema 15 méterről a kapura lőtt, de nagyon gyengén, szerencséjére a labda megpattant Joe Gomezen, és becsapta Allison kapust (2-4).

A 67. percben ismét Benzema villant, a kinyíló hazaiakat megkontrázta a Real, Modric labdaszerzését követően a francia csatár került helyzetbe, higgadtan elfektette a kapust is, majd 14 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (2-5).

A másik keddi mérkőzésen az olasz bajnokságban toronymagasan éllovas Napoli a várakozásoknak megfelelően végig fölényben futballozott, így annak ellenére is kétgólos előnyt szerzett a hazai visszavágóra, hogy a 36. percben a grúz Hvicsa Kvarachelia büntetőt hibázott még 0-0-s állásnál. A németek az 58. percben, 0-1-es állásnál emberhátrányba is kerültek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Liverpool (angol) – Real Madrid (spanyol) 2-5 (2-2)
gól: Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)

 

Frankfurt (német) – Napoli (olasz) 0-2 (0-1)
gól: Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.)
piros lap: Kolo Muani (58., Frankfurt)

 

A visszavágókat március 15-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik