Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Napoli edzőjének nyilatkozata tökéletesen rámutat, miért szárnyal a csapat

Uwe Anspach / picture alliance via Getty Images
Uwe Anspach / picture alliance via Getty Images

Frankfurti kétgólos sikerével nagyon kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót a Napoli labdarúgócsapata, ugyanakkor Lucianio Spalletti vezetőedző a keddi mérkőzés után hangsúlyozta, játékosainak nem szabad elhinniük, hogy már bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.

Az olasz csapat kedd este ismét bizonyította, hogy nem véletlenül vezeti toronymagasan a Serie A-t és nyerte meg csoportját a BL-ben. Spalletti csapata esélyt sem adott az Európa Liga-címvédőnek,

mely 90 perc alatt egyszer találta csak el a vendég kaput,

míg az olaszok rengeteg helyzetükből kétszer betaláltak, és a 2-0-ás eredmény, illetve a mutatott játék alapján is egyértelműnek tűnik, hogy gond nélkül jutnak majd tovább a hazai visszavágón. Az olasz tréner azonban a meccs után igyekezett lehűteni a kedélyeket és arról beszélt, hogy a nápolyi meccset is uralniuk kell majd a továbbjutáshoz.

Hasonló teljesítményt kell nyújtanunk majd. Meglátjuk, képesek leszünk-e rá! Mindenesetre nem szabad elhinnünk, hogy innen már automatikusan továbbjutunk. Még van egy meccs ebből a párharcból, azt le kell játszanunk. Az arrogancia a legnagyobb ellenségünk

– mondta a 63 éves szakember.

Spalletti szerint kulcsfontosságú volt, hogy csapata nem zavarodott meg, miután a 36. percben Hvicsa Kvarachelia 0-0-nál kihagyta büntetőjét. Néhány perccel később a nigériai Victor Osimhen gólt szerzett, majd a második félidőben éppen a tizenegyest rontó támadó remek passzából Giovanni Di Lorenzo is betalált.

„Mindez jól mutatja, miért vagyunk erősek. Megfelelően gondolkodunk és mindig győzni akarunk” – jegyezte meg a tréner, akinek irányításával a klub történetének első idegenbeli sikerét aratta a BL kieséses szakaszában a csapat.

Spalletti arról is beszélt, hogy a vezetés megszerzése után sem álltak le, mentek tovább, hogy még több gólt szerezzenek. Ennek kapcsán odaszúrt kicsit az olasz focit bírálóknak is.

Többen is mondták már, hogy biztos azért játsszuk mi a legjobb focit odahaza, mert az olasz futball gyenge. Lehet, hogy az Eintracht most még olaszosabban játszott, mert visszahúzódtak és bekkeltek. Itt az ideje, hogy felszámoljuk a klisét, hogy az olasz foci csak a védekezésről szól.

A mérkőzés rendőri szempontból kiemelt kockázatú besorolást kapott, ám hiába volt a fokozott készültség, a szurkolói összecsapásokat nem sikerült elkerülni. A találkozót megelőzően ugyanis a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szurkolók egy része pedig ezért nekitámadt a dobálóknak. A rendőrség gyorsan közbeavatkozott és hamar véget vetett a verekedésnek, melyet követően összesen 36 személyt vett ideiglenesen őrizetbe.

Olvasói sztorik