Nemzetközi foci

Mourinho: A többi csapat fantasztikus, de ha mi nyerünk, akkor mázlink volt

Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images
Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Az AS Roma vasárnap 1-0-ra legyőzte a Veronát ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

Az egyetlen találatot Ola Solbakken szerezte, aki 13 év óta az első, összességében pedig John Arne Riise és John Carew után a harmadik norvég futballista lett, aki bajnoki gólt szerzett a fővárosi klub színeiben.

José Mourinho együttesének azonban nehéz estéje volt, ugyanis a saját közönsége is kifütyülte időnként a csapat játékát. A portugál szakember nem is hagyta szó nélkül az esetet a lefújás után.

„Csalódott vagyok, amiért nem kapják meg a srácok az elismerést azért a munkáért, amit nehéz körülmények között elvégeztek. Nem tudják, vagy nem akarják megérteni ezeket a körülményeket a szurkolók. Amikor telt ház van, mint a Bodö/Glimt ellen, ez a stadion meg tudja nyerni nekünk a meccset. Sajnálatos, amikor viszont olyan, mint ma”

– magyarázta Mourinho, majd kitért külön egy 20 éves játékosára is.

Egyetlen elhibázott passzért már fütyülni kezdtek 15-30 perc után, nem értik, mit akarunk elérni a csapattal. Pedig ha Roma-szurkoló vagyok, a vállaimon hordozom Bovét. Nagyobb Roma-drukker, mint a lelátókon ülők, a kinevezésemkor még a harmadosztályba adtuk volna kölcsön, de ő inkább maradt, hogy egyszer a csapatba kerüljön. Ma kezdett is.

Végül pedig a médiának is odaszúrt a sajtótájékoztató végén.

„A média sem segít, a többi csapat fantasztikus, de ha mi nyerünk, akkor mázlink volt. Én már öreg vagyok, nem vágyom elismerésre, de a játékosaimnak szüksége van rá és meg is érdemlik. Az elmúlt másfél évben nem adtam interjút, veletek is csak azért beszélek, mert muszáj és így nem büntetik meg a klubot. Pedig lenne mit mondanom, de nem ez a megfelelő idő. Majd idény után beszélek.”

A Roma számára rendkívül fontos siker volt a vasárnapi,  ugyanis ennek a sikernek köszönhetően feljött a harmadik helyre a tabellán.

Olvasói sztorik