Nemzetközi foci

Haaland már most beállította a Manchester City PL-gólrekordját – és még van 15 meccse

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

Erling Haaland első két februári bajnokiján, a Tottenham és az Aston Villa ellen sem szerzett gólt, aztán a Manchester City szempontjából a legjobbkor, az Arsenal elleni rangadón törte meg ezt a sorozatot.

A 22 éves norvég csatárnak ez volt a 26. bajnoki gólja, amivel beállította a Manchester City Premier League-rekordját. Ezt a csapat történetének legjobb góllövője, Sergio Agüero tartotta, aki a 2014-2015-ös idényben a 26 gólos terméssel a gólkirályi címet is besöpörte.

A Premier League idei Aranycipőjét Haalandnak is oda lehet adni előre, mivel kilenc gól az előnye Harry Kane előtt, de még 15 meccs a rendelkezésére áll, hogy tovább írja a City rekordját. A Premier League-érában egy idényben belül Andy Cole (1993-1994, Newcastle) és Alan Shearer (1994-1995, Blackburn) szerezte a legtöbb gólt, szám szerint harmincnégyet, Haaland ezt a csúcsot is megdöntheti, ha nem fogy ki a gólokból tavasszal.

Az Arsenalt pontszámban beérő, de egy meccsel többet teljesítő City a hétvégi fordulóban a Nottingham Forest vendége lesz.

Kapcsolódó
A City gólszerzője meccs közben akadt össze az Arsenal edzőjével
Az Arsenal-drukkerek nem is felejtették el az esetet, amikor De Bruynét lecserélték.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik