Nemzetközi foci

A Manchester City legyőzte és beérte az éllovas Arsenalt

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

A Manchester City 3-1-re nyerni tudott szerdán az Arsenal otthonában, amivel beérte a tabella élén.

Jól kezdtek a vendégek, de mégis úgy szereztek vezetést, hogy két hazai játékos hibázott. Előbb William Saliba csúsztatása okozott nehézséget, ami után Tomijaszu Takehiro rosszul tette haza a labdát, Kevin De Bruyne pedig köszönte szépen, a kapuba emelt.

Jól mutatja a tét súlya mennyire nehezedett a Cityre, hogy Éderson a 36. percben (!) már sárga lapot kapott időhúzásért. Majdnem rá is fázott. Hat perccel később ugyanis üközött Nketiah-val, amiért tizenegyest kapott az Arsenal és izgulhatott, hogy kiállítják-e. Második sárga lapot nem kapott, de gólt igen, Saka magabiztosan gurított a jobb alsóba.

Térfélcsere után a Manchester Citynek akadt több helyzete, de sokáig nem tört meg a hazai csapat, amikor pedig végre tizenegyeshez jutottak volna a vendégek, a videobíró jelezte, hogy Erling Braut Haaland lesről indult az akció előtt. Végül azonban nem maradt 1-1 az eredmény, újra egy eladott labda okozott gondot, a gyorsan végigjátszott akció végén Jack Grealish elég nagy mázlival talált kapuba.

Újabb tíz perc múlva Haaland talált be ismét, ezzel lényegében lezárva a meccset. Ezzel a Manchester City ugyanúgy 31 pontos a Premier League-ben, mint az Arsenal, de eggyel több bajnokit játszott (23), mint a riválisa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik