Nemzetközi foci bajnokok ligája

Majdnem tömegverekedésbe torkollt a Dortmund és a Chelsea kiélezett csatája

Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images
Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images

A Borussia Dortmund és a Chelsea játékosai majdnem egymásnak este a szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az angolok ragadták magukhoz a kezdeményezést a találkozón, de Thiago Silva úgy talált a BVB kapujába, hogy a kezét használta a feje felett.

Térfélcsere után is a Chelsea szöglete hozott gólt, bár nem úgy, ahogy szerette volna: az előre vágott labdából Karim Adeyemi verte meg egy az egyben a védőjét, kicselezte Kepát és az üres kapuba gurított.

Nem állt le a Chelsea, de egyszerűen semmi sem jött össze, Joao Félix kapufát lőtt, amikor pedig Koulibaly lövése úgy tűnt, hogy bepattog a németek kapujába, Emre Can becsúszva felszabadított a gólvonalról. Egyre feszültebb lett a hangulat, ami a 90. percre csúcsosodott ki. Ekkor Niklas Süle gyakorlatilag felrúgta Cucurellát, majd elfogadva a jogos sárga lapot, még Mason Mountba is beleütközött. A vendégek elkezdték üldözni Sülét, mire Julian Ryerson és Edin Terzic is közbelépett, Mounttal lökdösődés alakult ki és kész csoda, hogy nem zárult valóban ökölcsapásokkal a konfliktus.

A nap másik nyolcaddöntőjében a Benfica egy tizenegyessel és David Neres 88. percess góljával nyert 2-0-re a Club Brugge vendégeként.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Borussia Dortmund (német)-Chelsea (angol) 1-0 (0-0)
gól: Adeyemi (63.)

Club Brugge (belga)-Benfica (portugál) 0-2 (0-0)
gól: Joao Mario (51.), Neres (88.)

Olvasói sztorik