Nemzetközi foci bajnokok ligája

Két Mbappé-gólt sem adtak meg, a PSG-t egykori játékosa góljával verte a Bayern München

Alex Grimm/Getty Images
Alex Grimm/Getty Images

A Bayern München és az AC Milan is 1-0-ra győzni tudott kedden, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Az első félidő unalomba fulladt, az első percben egy könnyen védhető lövés és egy Lionel Messi-szabadrúgáson kívül nem történt semmi, a labda a vendégeknél volt többet, de helyzetek szinte sehol. Térfélcsere után mintha fokozta volna a tempót a Bayern, aminek hamar meg is lett az eredménye, Alphonso Davies túloldalra átívelt labdáját Kingsley Coman egyből belsőzte a hálóba – majd emlékezve a PSG-ben eltöltött évekre nem ünnepelte meg.

Lendületben maradtak a vendégek, Jamal Musiala egyéni villanása után Eric Maxim Choupo-Moting közelről lőtt, de Gianluigi Donnarumma nagy bravúrral belekapott a labdába és kapufára mentett. Ezután beállt Kylian Mbappé, a PSG pedig egészen új ritmusban kezdett játszani. Sorra jöttek a helyzetek, de Mbappé előbb lesen állt, mikor egy kipattanót a hálóba kotort, majd Nuno Mendes centerezését passzolta a kapuba, de a balbekk egy hajszállal lesről indult Neymar indítására.

Szinte azonnal ugyanilyen akciót vezettek a hazaiak, ezúttal Messi lőhetett, de blokkolni tudták a németek. Hiába nyomta meg az utolsó 30 percet a PSG, végül érvényes gólt nem lőtt, így egyedül Coman gólja döntött az első meccsen. A Bayern viszont nem lehet maradéktalanul elégedett, mert Benjamin Pavard a 92. percben megkapta a második sárga lapját is, így kiállt és a visszavágón sem játszhat.

Eközben az AC Milan is egyetlen góllal múlta fölül a Tottenham Hotspurt, Brahim Díaz egy kabaréba illő jelenetsor végén kotorta kapuba a labdát.

A visszavágókra március nyolcadikán kerül majd sor.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

PSG-Bayern München 0-1
Gólszerző: Coman (52.)
Kiállítva: Pavard (92.)

AC Milan-Tottenham Hotspur 1-0
Gólszerző: Díaz (7.)

Olvasói sztorik