Nemzetközi foci

Messi, Benzema, vagy Mbappé volt 2022 legjobb játékosa a FIFA-nál

Jean Catuffe/Getty Images
Jean Catuffe/Getty Images

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kihirdette hivatalos oldalán, hogy kik a jelöltjei az Év játékosa-díjra.

2022-ben a FIFA Karim Benzemát, Lionel Messit és Kylian Mbappét látta a legjobbnak, vagyis hármuk közül kerül majd ki a győztes. Benzemának remekül sikerült az előző szezon, bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert, míg Mbappé a francia válogatott és a PSG húzóembere is volt. Messi a kezdeti nehézségek után a mostani szezonban hozza régi önmagát, raádásul decemberben világbajnok lett Argentínával – 2022 második felét tekintve már-már egyértelmű választás a hármasból.

Korábban a többi kategóriában is bemutatta finalistáit a FIFA, a legjobb edző Carlo Ancelotti, Lionel Scaloni, vagy Pep Guardiola lesz, míg a legjobb kapus Thibaut Courtois, Emilinao Martínez és Bono hármasából kerül ki. A női játékosok 14-es listáját is szűkítették: az angol Beth Mead, az amerikai Alex Morgan és a spanyol Alexia Putellas közül kerülhet ki a végső győztes.

A szavazásban hagyományosan a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint újságírók vesznek részt, a szurkolók pedig február 3-ig szavazhatnak a FIFA honlapján. A díjat február 27-én, Párizsban adják át.

Olvasói sztorik