Nemzetközi foci

Kemény büntetés is várhat a kritizáló Manuel Neuerre

Elmar Kremser/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Elmar Kremser/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Nem a legjobb napjait éli Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának világbajnok kapusa, aki síbalesetéből lábadozva kritizálta klubját, amiért a vezetés menesztette a kapusedző Toni Tapalovic.

Neuer egy pénteki interjúban kemény vádakat fogalmazott meg a Bayernnel szemben, nehezményezve, hogy a klub januárban kirúgta azt a kapusedzőt, Toni Tapalovicot, akivel évek óta dolgozott.

„A menesztésével úgy éreztem, mintha kitépték volna a szívemet. Ez volt a legbrutálisabb dolog, amit pályafutásom során tapasztaltam. Pedig sok mindenben volt már részem” – nyilatkozta.

Az interjút követően Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató is kritizálta a válogatott kapust, a német médiában pedig rengeteg találgatás van azzal kapcsolatban, milyen következményekkel járhatnak a meggondolatlan mondatok.

Lothar Matthäus, a Bayern München egykori klasszisa, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya úgy véli, a klubnak el kell vennie tőle a csapatkapitányi karszalagot.

Manuel Neuer már nem maradhat kapitány. Először a hanyag tettével jelentkezett, amikor síelés közben megsérült, most pedig engedély nélkül adott interjút, amelyben megtámadta a klubot. És még ő mondta néhány hete, hogy senki sem áll a klub felett

– mondta a szintén világbajnok Matthäus.

Szerinte a síbalesete után, ami miatt Neuer a szezon hátralévő részére kiesett, egy kis önkritika helyénvaló lett volna.

A korábban hat Bundesliga-klubnál is dolgozott Huub Stevens is úgy nyilatkozott, hogy Neuer túl messzire ment.

„Ezt klubon belül kellett volna megoldani, és nem kiteregetni a szennyest. Természetesen örülünk, hogy végre ismét történik valami az FC Hollywoodnál, de ezt akkor sem teheti meg, főleg csapatkapitányként. Neki példaképként kellene szolgálnia a fiatalok számára is.”

Olvasói sztorik