Nemzetközi foci

Neuer úgy érezte, mintha kitépték volna a szívét

Marco Donato / FC Bayern Muenchen / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Donato / FC Bayern Muenchen / dpa Picture-Alliance via AFP
Nagyon nehezen tud túllépni klubja döntésén Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok kapusa, aki sokként élte meg kapusedzője, Toni Tapalovic kirúgását.

„Ez az ütés a semmiből jött és rendkívül erősen érintett. Egyáltalán nem értettem” – nyilatkozta Neuer a The Athleticnek adott interjújában.

„Toni mindig is csapatjátékos, tizenegy és fél évig nem velem, hanem az összes müncheni kapussal dolgozott. Ennyi év alatt soha nem hallottam egyetlen edzőtől sem negatívat mondani Tonyról. Kérdezzék meg Pep Guardiolát, Carlo Ancelottit vagy Niko Kovacot!

A menesztésével úgy éreztem, mintha kitépték volna a szívemet. Ez volt a legbrutálisabb dolog, amit pályafutásom során tapasztaltam. Pedig sok mindenben volt már részem.

Azt mondta, a kapusok között mindenki odavolt, a társai sírva fakadtak, mert Tapalovic az egész csapat körében népszerű volt.

Neuer azt tagadta, hogy Julian Nagelsmann edzővel komoly nézeteltérései lettek volna, de cáfolta a Bild pletykáját is, amely szerint Tapalovic információkat szivárogtatott volna ki az öltözőből.

Szerinte nagyon furcsán veszi ki magát, hogy amíg a Bayern Münchennél mások akartak lenni mindig, igazi családnak szerettek volna látszani, akkor egy megbecsült munkavállalóval így bánnak. Ennek ellenére Neuer nem haragszik Nagelsmannra, és képes lesz a továbbiakban is profi módon dolgozni vele.

Mindig is egyenesek voltunk egymással. Tudja, hogy harcolok a klubért. Csapatjátékos vagyok, és kapitányként különleges felelősségem van.

Olvasói sztorik