Nemzetközi foci

Azonnali hatállyal kirúgták a Bayern kapusedzőjét

Alexander Hassenstein / Getty Images
Alexander Hassenstein / Getty Images

A Bild beszámolója szerint menesztették a Bayern Münchentől Toni Tapalovic kapusedzőt. A dolog érdekessége, hogy a 42 éves szakember már 2011 óta dolgozott a klubnál, és hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápol a jelenleg sérült sztárkapussal, Manuel Neuerrel, akinek jövő nyáron lejár a szerződése – a pletykák szerint a német válogatott kapus volt az oka annak, hogy az edző ilyen sokáig a klubnál maradhatott.

A Bild úgy tudja, hogy nem ment gördülékenyen az együttműködés Tapalovic és a vezetőedző, Julian Nagelsmann között. A sportigazgató, Hasan Salihamidzic próbálta rendezni a helyzetet, de nem járt sikerrel.

Bár a sérült Neuer helyettesítésére leigazolták Yann Sommert a Borussia Mönchengladbachtól, a svájci pedig a Leipzig elleni 1-1-es rangadón be is mutatkozott a csapatban, a hosszú távú terv, hogy a jelenleg az AS Monacónál kölcsönben játszó Alexander Nübel vegye majd át Neuer helyét a kapuba. Ő viszont nem jött ki jól Tapaloviccsal, aki szerinte nem fordított rá kellő figyelmet. Nübel 2021-ben két évre került kölcsönbe a Monacóhoz, és ugyan volt rá lehetőség, hogy 2022 nyarán visszatérjen a Bayernhez, nem élt vele.

Olvasói sztorik