Nemzetközi foci

Megúszott egy kiállítást a Real Madrid az Atlético elleni kupameccsen

Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / AFP
Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / AFP

A Real Madrid hosszabbítás után 3-1-re nyert az Atlético ellen, és ezzel bejutott az elődöntőbe a spanyol Király Kupában.

A meccs után a spanyol sajtóban sok szó esett egy vitatott jelenetről, amikor úgy tűnt, a Real játékosa, Dani Ceballos megúszta a kiállítást. Az első félidő végén csereként beálló középpályás a 69. percben sárga lapot kapott, amikor szabálytalankodott Ángel Correával, hogy megállítsa az Atlético kontráját. Majd két perccel később a 16-os vonalánál találta el Thomas Lemar lábát, itt azonban elmaradt a sárga, pedig az Atlético-játékosok vehemensen reklamáltak.

Az eset 1-0-s Atlético-vezetésnél történt, és ki tudja, hogy alakul a meccs vége, ha tíz emberre fogyatkozik a Real. A hosszabbításban viszont az Atléticónál volt kiállítás, a montenegrói védő, Stefan Savic előbb kidumált magának egy sárgát (akárcsak a vele összeakaszkodó Vinícius Júnior), majd a másodikat egy rossz ütemű becsúszás miatt kapta.

A bal oldali videón látható Savic becsúszása, ami után befejeződött számára a meccs:

Az AS nevű lap megszólaltatta a korábbi játékvezetőt, Iturralde Gonzálezt, aki szerint César Soto hibát követett el, amikor nem állította ki Ceballost, viszont jogosan mutatta fel a második sárgát az Eduardo Camavingát buktató Savicnak. A feszült hangulatú kupameccsen Soto nyolc alkalommal mutatta fel a sárgát, és ebből hatszor Atlético-focistát figyelmeztetett.

A legjobb négy közé a Real mellett a Barcelona, az Osasuna és a Bilbao jutott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik