Nemzetközi foci

Ismételte magát a történelem, két perc alatt állíttatta ki magát az Atleti egyik védője a Real Madrid ellen

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

A Real Madrid csütörtök este 3-1-re legyőzte az Atlético Madridot a Király Kupa negyeddöntőjében hosszabbítás után.

Álvaro Morata már a 19. percben vezetést szerzett a vendégeknek, amivel kialakult az a kép, amire számítani lehetett, vagyis az, hogy visszaáll bekkelni az Atleti és megy az egyenlítésért a Real Madrid. Az igazi áttörés a második félidőben jött, amikor nagyobb tempót diktált a hazai csapat. Ennek ellenére kevés lehetősége volt, azonban az egyik cserejátékos, Rodrygo egy cselsorozat végén ütemtelenül, jobb külsővel lőtt a kapuba.

Ezután is az történt, amit a Real Madrid akart, ráadásul a Rodrygo, Vinicius, Camavinga hármas sorozatosan nyerte párharcait egy az egyben. Végül mégsem jött a második gól, így aztán kétszer 15 perc hosszabbítás döntött a továbbjutásról. Ebben ismételte magát a történelem,

a szeptemberi, 2-1-es Real Madrid sikert hozó bajnokin Mario Hermoso gyűjtött be két perc alatt két sárga lapot, a csütörtöki kupameccsen Stefan Savicnak sikerült egy kis lökdösődéssel és Camavinga felrúgásával.

Hamar rá is fázott az Atleti, öt perc alatt betalált Karim Benzema. Az utolsó 15 percben megpróbált támadni az Atlético Madrid, de feltűnően ötlettelenül erőlködött, a játékosoknak gőzük sem volt róla, hogyan építsenek támadást. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyenlítés helyett az ellenfél talált be újra, Vinicius Junior díszkísérettel vonult a tizenhatoshoz, majd kényelmesen a bal alsóba gurított.

Ezzel kialakult a legjobb négy csapat, korábban az Athletic Bilbao 3-1-re verte a Valenciát, az FC Barcelona, valamint az Osasuna még szerdán vívta ki az elődöntős tagságot. A legjobb négyben már két meccsen dől el a továbbjutás, a párosításokat pénteken sorsolják ki.

Eredmények – Király Kupa, negyeddöntő

Real Madrid-Atlético Madrid 3-1 (0-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után
Valencia-Athletic Bilbao 1-3 (1-2)

szerdán játszották:
FC Barcelona-Real Sociedad 1-0 ((0-0)
Osasuna-Sevilla 2-1 (0-0, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik