Nemzetközi foci

Négy játékos eltiltást, az uruguayi szövetség pedig szektorbezárást kapott a világbajnoki balhéért

Buda Mendes / Getty Images
Buda Mendes / Getty Images

Uruguay drámai körülmények között búcsúzott a katari labdarúgó-világbajnokságtól december másodikán, mert bár 2-0-ra legyőzte Ghánát, közben Dél-Korea megverte a tartalékosan felálló Portugáliát. Pontszámban azonosan végzett a két csapat, a gólkülönbség is megegyezett, így az döntött az ázsiai válogatott mellett, hogy több gólt szerzett a csoportkörben.

Az uruguayiak azért mentek Daniel Siebert játékvezetővel pörölni a lefújás után, mert a VAR segítségével fújtak be ellenük egy tizenegyest, a túloldalon pedig ugyanígy nem kaptak meg egyet. Lefújás után aztán rárontottak Siebertre, mivel tudták, hogy ezzel kiestek a vébéről, José María Gimenez és Edinson Cavani is sárgát kapott reklamálásért, Diego Godín pedig többször is próbálta megragadni a bíró karját.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken jelentette be, hogy kivizsgálta az esetet és úgy határozott, hogy Giménez és Fernando Muslera kapust négy-négy, Cavani és Godín pedig egy-egy meccsre szóló eltiltást kapott. Ezen felül futballal kapcsolatos közösségi szolgálatot kell végezniük, valamint akár 20 ezer svájci frankig terjedő pénzbüntetést befizetniük. Az uruguayi szövetséget 50 ezer svájci frankra, valamint szektorbezárásra büntették.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik