Nemzetközi foci

A Bayern csökkenteni akarja Manuel Neuer fizetését

Soeren Stache / picture alliance via Getty Images
Soeren Stache / picture alliance via Getty Images

Csökkentené a futballszezon hátralevő részét sérülés miatt kihagyó csapatkapitány, Manuel Neuer fizetését a Bayern München vezetősége – számolt be szerdán a Sport Bild alapján az MTI. A bajor klub nem titkolta elégedetlenségét annak kapcsán, hogy a 36 esztendős játékos a német válogatott meglepően korai világbajnoki búcsúját követően kockázatot vállalt decemberi síelésével. Ennek során ugyanis eltörte a lábát, így véget ért számára az idény.

Helyettesítésére a Bundesligában címvédő és listavezető Bayern a múlt héten szerződtette – nagyjából nyolcmillió euróért – a svájci válogatott Yann Sommert a Borussia Mönchengladbachtól, Neuerrel pedig a Sport Bild értesülése szerint a vezetőség tagjai leülnek tárgyalni a fizetéscsökkentésről, ezzel pótolnák ugyanis az összeg egy részét.

Az ilyen kérdéseket mindig megtárgyaljuk magával a játékossal

– idézte a lap Oliver Kahnt, az egyesület korábbi kiváló kapusát, jelenlegi vezérigazgatóját.

Talán évek óta nem szerepeltek ennyit a hírekben a Bayern kapusai. Neuer sérülése, majd Sommer leigazolása mellett ugyanis a napokban jelentették be, hogy azonnali hatállyal elküldik a klubtól a kapusedzőt, Toni Tapalovicot, aki már 2011 óta dolgozott a münchenieknél, ráadásul bizalmas kapcsolatban állt Manuel Neuerrel. A csapatkapitány szerződése jövő nyáron jár le.

A Bayern Sommerrel a kapuban két 1-1-es döntetlennel kezdte a naptári évet, előnye négy pont a bajnokságban a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig előtt.

Olvasói sztorik