Nemzetközi foci

Villámgyors lesgól után kéz a kézben száguld a szakadék felé a Chelsea és a Liverpool

Martin Rickett/PA Images via Getty Images
Martin Rickett/PA Images via Getty Images

Nem született érvényes gól a Liverpool és a Chelsea összecsapásán szombat délután a Premier League 20. fordulójának rangadóján.

Mindkét csapat pocsék formában van és várakozáson alulian szerepel a bajnokságban, ezért kulcsfontosságú lett volna számára a győzelem. Az is közös a két együttesben, hogy tele van sérültekkel, így aztán alaposan felforgatott felállást választott Jürgen Klopp és Graham Potter is. Utóbbi lehetett volna boldogabb, mert Kai Havertz már a harmadik percben betalált egy kipattanót követően. Videózás után azonban kiderült, hogy az lövés pillanatában lesen állt, így érvénytelenítették a találatot.

Jobban játszott a Chelsea az első félidőben, térfélcsere után viszont kiegyenlítettebb lett a játék. Bemutatkozott a londoniaknál az új sztárigazolás, Mihajlo Mudrik is, aki sok zűrt okozott a liverpooli kapu felőtt, de gólt ő sem tudott szerezni, így maradt a 0-0. A döntetlen egyik félnek sem jó, a Liverpool nyolcadik helyre lépett föl és kilenc pontra van a Bajnokok Ligáját érő negyedik helytől, míg a Chelsea csak 10. helyen áll. Ha így folytatják a csapatok, akkor ősszel nem jut nemzetközi kupaszereplés.

Kapcsolódó
Pénzzel próbál minden gondot megoldani a Chelsea új vezetősége, eddig sikertelenül
Hogyan zuhanhatott ilyen mélyre egy Bajnokok Ligája-győztes csapat kevesebb mint két év alatt? Miért nem javul akkor sem, ha közel 300 millió eurót költött új focistákra? Miért nem elég lecserélni néhány alkalmazottat? Erre keresi a választ a Chelsea.
Olvasói sztorik