Nemzetközi foci

Egymást taposták agyon a stadionba igyekvő szurkolók Irakban, már halottja is van tömegjelenetnek

AHMAD AL-RUBAYE / AFP
AHMAD AL-RUBAYE / AFP

Legalább hatvan sérültje és egy halottja van az iraki Basra Nemzetközi Stadion előtti tömegjelenetnek, adta hírül a BBC.

Az Öböl Kupa döntőjébe jutó iraki válogatott hazai pályán fogadja majd Omán legjobbjait. Ezrek érkeztek a stadionhoz, a szervezési hiányosságok miatt azonban túl kicsi helyre zsúfoltak be túl sok embert, akik így egymást taposták. További problémát okozott, hogy már a meccs előtt 10-12 órával tízezrek érkeztek a stadionhoz, sokan jegy nélkül próbálnak bejutni.

Több felkavaró videó is készült az esetről, némelyiken a hihetetlen embertömeg látszik, míg másik felvételeken mozdulatlanul fekvő embereket is látni, akik a levegő hiányában eszméletüket veszíthették.

A BBC mellett több forrás is megerősítette, hogy valaki belehalt a tömegjelenetbe.

Az Öböl Kupát a régió csapatainak hozták létre és azért Irak kapta a rendezési jogot, hogy javítsa az elmúlt évtizedek politikai és közéleti megítélését. A döntő magyar idő szerint csütörtökön 17:00-kor kezdődik, ha a történtek után nem halasztják el.

Frissítünk!

Irak miniszterelnöke, Mohammed Shia Al Sudani azonnal felvette a kapcsolatot a rendezőkkel és arról tárgyalnak, hogy új helyszínre helyezzék át a döntőt. A NationalNews.com beszámolója szerint ebben az esetben Irakon kívül kerülne sor a meccsre.

Olvasói sztorik