Nemzetközi foci

A listavezető ripityára verte hazai pályán a Juventust

Ivan Romano/Getty Images
Ivan Romano/Getty Images

A Napoli péntek este 5-1-re verte meg a Juventus együttesét az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, aminek a 14. percben meg is lett az eredménye: Politano beadását Kvaratskhelia ollózva lőtte kapura, ezt bravúrral védte még Szczesny, de a kipattanót az érkező Osimhen a kapu közepébe fejelte. Ettől felpörgött a Juve és Ángel Di María távoli bombája a lécen csattant, de az újabb gólt a Napoli lőtte, miután Osimhen párharcot nyert, majd Kvaratskheliát hozta helyzetbe, aki laposan kilőtte a hosszú alsót. A félidő vége előtt csak szépített a Juventus, Di María Milikkel kényszerítőzött a tizenhatoson belül, majd ballal ő is a hosszú alsóba gurított.

Térfélcsere után aztán brutális tempóban jöttek a hazai helyzetek, a vendégek védői hibát hibára halmoztak, a Napoli támadói viszont az újabb gólokat követően sem vett vissza az iramból.

Először egy szögletet követően bombázott a bal felső sarokba Rrahmani, majd tíz perccel később Osimhen fejelte be öt méterről Kvaratskhelia ívelését. Nem sokkal később jött az ötödik gól is, Elmas kicselezte Kosticot, aztán a lövése megpattant és Szczesnyt becsapva landolt a hálóban. Jöttek a cserék mindkét oldalon, a játék képe azonban nem változott, a Napoli könnyedén szórakozott a Juventusszal, a torinóiak elvétve jutottak lövésig, vagy legalább szögletig.

Több gól már nem esett, a Napoli úgy rámolt be ötöt a harmadik helyen álló Juvénak, hogy a torinói csapat az előző 17 fordulóban összesen hét gólt kapott csak. A két csapat között tíz pontra nőtt a különbség a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik