Nemzetközi foci

Eltiltották, évekkel később felmentették, most visszatérhet a futballhoz az egykori aranylabdás

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP
Sajtóhírek szerint a háromszoros aranylabdás Michel Platini lehet a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke. A poszt szerdán üresedett meg, miután a szervezet végrehajtó bizottsága lemondatta posztjáról a botrányba keveredett Noël Le Graët-t.

A sportvezető helyzete néhány napja vált ingataggá, miután egy rádióinterjúban a szövetségi kapitányi posztra esélyesnek tartott Zinedine Zidane esetleges brazíliai szerepvállalásáról kérdezték, és ő erre kifejezetten sértő módon reagált. Azt mondta, nem érdekli Zidane, aki oda megy, ahova akar, idézte az MTI.

A Süddeutsche Zeitung című napilap csütörtökön saját információra hivatkozva írt arról, hogy az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) korábban irányító Platini kerülhet a szervezet élére, az RMC Sport pedig arról számolt be, hogy Emmanuel Macron francia elnök megkérdezte tőle, érdekelné-e a feladat.

Platini 2007 és 2015 között irányította az UEFA-t, majd lemondott, mivel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) őt és korábbi elnökét, Joseph Blattert is eltiltotta. A vád az volt, hogy megkárosították a FIFA-t kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

Platinit és Blattert végül tavaly júliusban felmentették, a francia sportvezető akkor azt nyilatkozta, egyelőre nem szeretne visszatérni a labdarúgás világába, de egy pozitív ajánlat esetén elgondolkodna rajta.

Olvasói sztorik