Nemzetközi foci

Vércseként csapna le a klubjával alkudozó tinicsatárra két Premier League-csapat

FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

14 bajnokin 6 gólig és 4 gólpasszig jutott az ősszel a Dortmund 18 éves csatára, Youssoufa Moukoko, aki a német válogatott vb-keretében is helyet kapott, igaz, a tornán nem jutott szóhoz.

Moukoko szerződése az idény végén lejár, vagyis jelen állás szerint most még tudna pénzt keresni az eladásán a német klub, de ha nem sikerül tető alá hozni a hosszabbítást, akkor a nyáron ingyen távozhat.

Meg is jelent a radaron két Premier League-klub, a Newcastle és a Chelsea, amely szíves örömest soraiban tudná a kameruni születésű csatárt.

Az Evening Standard cikke szerint a Newcastle kivárna nyárig, vagyis átigazolási díj nélkül vinné Moukokót, akinek heti 150 ezer fontos (67,7 millió forint) fizetést folyósítana. A lap úgy tudja, a dortmundi hosszabbítás egyelőre épp a játékos magas bérigénye miatt lóg a levegőben.

Moukoko éveken át elképesztő számokat produkált a Dortmund utánpótláscsapataiban, és felnőttszinten is megállja a helyét, még nem volt 18, amikor már 10 gólja volt a Bundesligában, amivel rekordernek számít.

Olvasói sztorik