Nemzetközi foci

Két zseniális góllal írt történelmet a Dortmund tinicsatára

Ralf Ibing / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Ralf Ibing / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

3-0-ra győzött a Borussia Dortmund a Bochum ellen a Bundesliga 13. fordulójában, és a hazaiak három góljából kettőt a 17 éves Youssoufa Moukoko lőtt.

Az elsőnél ballal tárazta el a labdát 19 méterről, a második góljánál pedig okosan kihasználta, hogy a Bochum kapusa messze elkolbászolt, és felajánlotta a lehetőséget, hogy Moukoko átívelje fölötte a labdát. Meg is tette.

Ezzel Moukoko már 11 Bundesliga-gólnál tart (ebből hatot szerzett ebben az idényben, amivel ő a Dortmund legjobb góllövője), és 17 évesen 350 naposan ő lett a német bajnokság történetében a legfiatalabb játékos, aki eljutott tíz találatig.

A Borussia harmadik gólját szintén egy tini, a 19 éves Giovanni Reyna lőtte, akinek a mostani, büntetőből szerzett gólja a nyolcadik volt pályafutása során a Bundesligában, ezzel felülmúlta édesapját, Claudiót, aki hétig jutott a kilencvenes években a Wolfsburg légiósaként.

0:05-nél és 00:45-nél látható a két Moukoko-gól:

A két magyar válogatottal, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló Leipzig megszerezte első idegenbeli győzelmét a mostani bajnokságban, mivel a kétgólos Christopher Nkunku vezérletével 3-1-re verte a Hoffenheimet. A francia csatár duplázása után a lipcseik harmadik gólját Dani Olmo jegyezte, a kontránál Szoboszlai tette le a labdát a spanyol játékosnak, aki fantasztikus lövést küldött a jobb felsőbe.

A címvédő, sorozatban tizenegyedik bajnoki címére hajtó Bayern München a duplázó, müncheni mezben az 50. első osztályú meccsén pályára lépő Eric Maxim Choupo-Moting vezérletével már 3-0-ra vezetett a Hertha BSC otthonában – a kameruni támadó sorozatban a hetedik tétmeccsén volt eredményes –, a Hertha azonban még a félidő előtt két gólt szerezve szorossá tette az összecsapást.

Choupo-Moting kétszer is nagyon szemfülesen csapott le egy lecsorgó labdára a Hertha kapuja előtt:

A második játékrészben végül nem esett gól, így a Bayern a tabella élére ugrott.

Bundesliga, 13. forduló:

1899 Hoffenheim – RB Leipzig 1-3 (0-1)
Hertha BSC – Bayern München 2-3 (2-3)
Borussia Dortmund – VfL Bochum 3-0 (3-0)
FC Augsburg – Eintracht Frankfurt 1-2 (1-1)
FSV Mainz 05 – VfL Wolfsburg 0-3 (0-1)

Olvasói sztorik