Nemzetközi foci

Guardiola Bale-ről: Fantasztikus futballista volt, mostantól fantasztikus golfozó lesz

Alex Pantling/Getty Images
Alex Pantling/Getty Images

Gareth Bale hétfőn bejelentette visszavonulását professzionális labdarúgóként.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes támadó a Southampton akadémiáján keresztül mutatkozott be a felnőttek között, majd 17 éves korában tízmillió fontért szerződtette a Tottenham Hotspur. A Spursben 203 mérkőzésen 55 gólt szerzett, mielőtt 2013 szeptemberében akkor világrekordot jelentő 100,8 millió euróért a Real Madridhoz igazolt. Itt rengeteg trófeát halmozott föl, de egyre kevesebbet játszott, többen is kritizálták a hozzáállását, motiváltságát, sőt abba is belekötöttek, hogy nem tanult meg spanyolul. Ennek a konfliktusnak a csúcsa volt 2019-ben, amikor a magyar válogatott elleni Eb-selejtezőt megnyerte a walesi válogatott, Bale pedig ezzel a felirattal ugrált örömében:

Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben.

Azóta is követi a golfozás a támadót, az esetre pedig jól emlékezett Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője is. A klub saját Twitter-oldalán idézte a Bale pályafutását firtató kérdésre adott Guardiola-választ.

Micsoda a játékos. Fantasztikus karrierje volt, sok mindent nyert. Walest több mint száz mérkőzésen képviselte. Mostantól egy fantasztikus golfjátékos lesz

– idézte a City Guardiolát.

Hogy ez egy humorral megfűszerezett őszinte dicséret akart lenni, vagy gúny, azt olvasóinkra bízzuk.

Kapcsolódó
Gareth Bale azonnali hatállyal visszavonult
33 évesen fejezi be az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes walesi labdarúgó.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik