Nemzetközi foci

Még a Wenger-érában sem tudott ilyet az Arsenal

ADRIAN DENNIS / AFP
ADRIAN DENNIS / AFP

A Premier League-listavezető Arsenal bő egy órán át gólképtelen volt a harmadosztályú Oxford United ellen az FA Kupában, aztán a 63. percben megtört a jég, és végül 3-0-s sikert aratott Mikel Arteta csapata.

Az Arsenalnak ez volt a 25. meccse az idényben, és a huszadik győzelme, ami tekintélyt parancsoló statisztika. Az Opta kikutatta, hogy sosem volt még olyan korábban, hogy az Arsenal 25 találkozó alatt összehozta a húsz diadalt, pedig volt a klubnak néhány igazán sikeres időszaka, gondoljunk csak arra az Arsene Wenger-féle garnitúrára, amely a 2003-2004-es bajnokságot veretlenül húzta be.

Az öt meccsből, amit az Arsenal nem nyert meg ebben az idényben három volt bajnoki (1-3 a MU, 1-1 a Southampton, 0-0 a Newcastle ellen), egy Ligakupa-meccs (1-3 a Brighton ellen), valamint egy EL-csoportmérkőzés (0-2 a PSV otthonában).

Úgyhogy a négy sorozatból háromban még érdekelt a londoni klub: az bajnokságot már említettük, az FA Kupa negyedik körében a Manchester City következik majd, az EL-ben pedig csoportgyőztesként egyből a nyolcaddöntőbe jutott.

A kiemelt képen Nketiah szerzi önmaga második, csapata harmadik gólját az Oxford ellen.

Olvasói sztorik