Nemzetközi foci

Mikor aggódni kezdtek volna az Arsenal-drukkerek, a csapat gyorsan szerzett három gólt

Catherine Ivill / Getty Images
Catherine Ivill / Getty Images

A Premier League-ben élen álló Arsenal 3-0-ra nyert a harmadosztályú Oxford ellen és továbbjutott az FA Kupa következő negyedik fordulójába, ahol majd a Manchester City lesz az ellenfele.

Az első félidőt követően 0-0 volt az állás, az Arsenal pedig mindössze két lövéssel próbálkozott, ami ebben a szezonban a legkevesebb volt az első 45 perceket figyelembe véve. Mikel Arteta csapata a második félidőre magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, Elneny fejesével szerzett vezetést, majd két kontrát Nketiah fejezett be góllal, így összességében magabiztosan győzött a vendégcsapat.

A három gólt a 63. és a 76. perc között szerezte az Arsenal.

„Ebben a körben mindig nehéz győzni. Türelmesen kell játszani, mi így tettünk és végül megtaláltuk az üres területeket” – mondta Arteta, aki egyelőre nem akar foglalkozni a City elleni párharccal, a következő meccsre, a Tottenham elleni bajnokira koncentrál jelenleg.

Az Arsenal a bajnokságban az élen áll, az FA Kupában negyedik fordulós, az Európa Ligában pedig csoportgyőztesként egyből a nyolcaddöntőbe jutott. Egyedül a Ligakupában fejezte már be a szereplését a csapat, ott a harmadik forduló és a Brighton jelentette a végállomást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik