Nemzetközi foci

Birkózó meccs lett az Atleti-Barca rangadóból

Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images
Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Az FC Barcelona nyerte a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának rangadóját, miután 1-0-ra legyőzte az Atlético Madridot.

Erősen kezdtek a katalánok, remek védekezése ellenére is gólt kapott az Atleti már a 22. percben Ousmane Dembélé találatával.

Ezután átvette az Atleti a kezdeményezést, ráadásul miután néhány lövés elkerülte a kaput, Antoine Griezmann próbálkozásánál már Marc-André ter Stegennek kellett hatalmasat védenie. Térfélcsere után majdnem újra betalált Dembélé, de Stefan Savic nagyot mentett, majd az Atleti is próbálkozott, de csak nem jött az egyenlítés.

A hajrá különösen feszült hangulatban telt, ennek köszönhetően alakulhatott ki a szokatlan és némileg mulatságos jelenet is, amikor Saviccsal kezdett birkózni Ferran Torres. A kettős alaposan meggyűrte egymást, majd mindketten egy kiállítással gazdagodtak.

Még ezután, a 94. percben is sikerülhetett volna a madridi pontszerzés, de Ronald Araújo pont jókor érkezett jó helyre és a gólvonalról menteni tudott.

Győzelmével a Barcelona óriási lépést tett a bajnoki cím irányába, mivel a Real Madrid kikapott a Villarreal vendégeként, így három ponttal meglógtak az élen a katalánok.

Eredmények – La Liga, 16. forduló

Atlético Madrid-FC Barcelona 0-1 (0-1)
Sevilla-Getafe 2-1 (1-0)
Rayo Vallecano-Real Betis 1-2 (1-2)
Almería-Real Sociedad 0-2 (0-0)

szombaton játszották:
Espanyol-Girona 2-2 (0-1)
Mallorca-Real Valladolid 1-0 (0-0)
Villarreal-Real Madrid 2-1 (0-0)

pénteken játszották:
Valencia-Cádiz 0-1 (0-1)
Elche-Celta Vigo 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik