Nemzetközi foci

Icardi beállt és szinte azonnal végleg lezárta a Szalaiék elleni rangadót

ANP via Getty Images
ANP via Getty Images

A Szalai Attilával felálló Fenerbahce vasárnap este az éllovas Galatasarayt fogadta a Süper Lig 18. fordulójának rangadóján.

Többet volt a labda a hazaiaknál, de a pályán kiegyenlített küzdelem zajlott. A vendégek viszont jobban gazdálkodtak helyzeteikkel, mert bár Abdulkerim Bardakci gólját a VAR les miatt nem adta meg, Sergio Oliveira lövése már utat talált a kapu jobb alsó sarkába.

Sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz a mindent eldöntő gól, csakhogy Mauro Icardi beállt a 76. percben és azonnal akcióba lépett. Egy könnyelműen eladott labdából Kerem Aktürkoglu indulhatott el, hála Bright Osayi-Samuelnek, aki elszúrta a lescsapdát. Egy gyors váltás után Icardi jó ütemben passzolt Aktürkogluhoz, aki ütemtelenül gurított a kapuba.

A hazaiak fruszráltságát mutatja, hogy nem sokkal később a csereként beállt Irfan Can Kahvecit azonnali piros lappal kiszórta a játékvezető egy ocsmány belépő miatt.

Ha ez még nem lett volna elég, a maratoni hosszabbítás végén, a 101. percben (!) Icardi gólt is lőtt, miután egy borzalmas visszapasszal helyzetbe hozta az egyik Fener-játékos.

Mivel a Galata nyert, négy pontra növelte az előnyét a második helyezett Fenerbahce előtt.

Olvasói sztorik