Nemzetközi foci

Kétgólos hátrányból jött vissza az AS Roma, a 93. percben sikerült egyenlíteni Milánóban

Marco Luzzani/Getty Images
Marco Luzzani/Getty Images

Az AC Milan hazai pályán 2-0-ra is vezetett, végül mégsem sikerült legyőznie az AS Roma csapatát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

A 30. percben született az első gól egy szöglet után, amire Pierre Kalulu akkora lendülettel érkezett, hogy lerántani sem sikerült rendesen és estében is nagy erővel a kapuba bólintott.

Sokáig ez jelentette a különbséget a csapatok között, de a csereként beálló Tommaso Pobega góllal fejezett be egy gyors ellentámadást.

Mégsem sikerült lezárni a meccset, ugyanis a vendégeknek is volt egy védőjük, aki szögletből fejelt gólt, de Roger Ibanezt csak az zavarta a fejese előtt, hogy rossz ütemben ugrottak fel előtte a hazai védők.

Innentől már az egyenlítésért ment előre az AS Roma és a 93. percben Tammy Abraham egy kipattanót bravúros mozdulattal lőtte estében a kapuba.

Nyerni tudott viszont a Napoli, amely előbb büntetőt rontott a Sampdoria ellen, majd Victor Osimhen góljával és Eljif Elmas tizenegyesével mégis 2-0-ra győzött. A nigériai csatár 13 bajnokin a tizedik találatát szerezte, emellett három gólpassza van a Serie A-ban.

Eredmények – Serie A, 17. forduló

AC Milan-AS Roma 2-2 (1-0)
Sampdoria-Napoli 0-2 (0-1)
Lazio-Empoli 2-2 (1-0)
Spezia-Lecce 0-0
Salernitana-Torino 1-1 (0-1)

szombaton játszották:
Monza-Internazionale 2-2 (1-2)
Fiorentina-Sassuolo 2-1 (0-0)
Juventus-Udinese 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik