Nemzetközi foci

A Chelsea megállította Haalandot, de a Manchester Cityt már nem tudta

Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

A Manchester City 1-0-ra győzött csütörtök este a Chelsea vendégeként a Premier League 19. fordulójában.

Borzalmasan indult a mérkőzés a Chelsea számára, mert még az összecsapás előtt kidőlt Mason Mount sérülés miatt, majd Raheem Sterling egyetlen perc után a combjához kapott. Nem sokkal később Christian Pulisicet is le kellett cserélni sérülés miatt, így aztán húsz perc alatt két cserét is el kellett sütnie Graham Potter vezetőedzőnek.

Ennek ellenére a hazai csapat nem játszott rosszul, sőt az első félidőben Carney Chukwuemeka kapufájával közelebb is került a vezetéshez a Chelsea. Félidőben azonban kettős cserével rázta fel csapatát Pep Guardiola, majd a nyomást fokozandó beküldte a 60. percben Jack Grealish-t és Rijad Mahrezt is. Utóbbi kettős percek alatt összehozta a győztes gólt, az angol támadó a bal szélről tökéletesen lőtte a kapu elé a labdát, amit Mahrez becsúszva lőtt a hálóba.

Ezután kénytelen volt nyomni a Chelsea, de nagyon nehezen került helyzetbe, az ellentámadásból ráadásul Erling Haaland is majdnem betalált a második félidő derekán. A hazaiak becsülettel mentek előre, de nem tudták bevenni Éderson kapuját, így a Manchester City nyerte a rangadót. Erling Haaland a legutóbbi három tétmeccsen rendre betalált, összesen négy gólt lőtt ezeken, de a Chelsea kifogott rajta.

Olvasói sztorik