Nemzetközi foci

Idény végén visszavonulhat a világ egyik legutáltabb focibírója

Gongora/NurPhoto via Getty Images
Gongora/NurPhoto via Getty Images

A 2022-2023-as futballszezon végén visszavonul a bíráskodástól Mateu Lahoz, írja Gastón Edul.

A 45 éves valenciai bíró régóta nagy megbecsülésnek örvend az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségnél egyaránt, számos Bajnokok Ligája, Európa Liga, Európa-bajnoki és világbajnoki meccsen fújta a sípot a La Ligán kívül is. A katari vébén tizenegyesekkel eldőlt Argentína-Hollandia vb-negyeddöntőn azonban újra kiderült, hogy a szurkolók és vélhetően a játékosok sincsenek oda Lahozért, akinek a kezéből kicsúszott a meccs és összesen 18 sárga lapot osztott ki – ami egyébként új világbajnoki csúcs. Ezt követően a La Liga december 31-i Barcelona-Espanyol bajnokit vezette (1-1), ahol megadott egy büntetőt vendégeknek, majd hat percen belül hét sárga és két piros lapot is kiosztott.

Lehetne sorolni a további példákat, a lényeg azonban nem változik: a legtöbb néző ki nem állhatja Lahozt, mert úgy vélik, szükségtelenül sok lapot oszt ki, sokat beszél, röviden magára vonja a figyelmet a játékról.

A TyC Sports újságírója azonban csütörtökön közölte, hogy a közutálatnak örvendő bíró idény végén visszavonul majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2024-es Európa-bajnokságon már nem vesz részt Lahoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik